Geng makcik kerepot ^_^

:: cinta atau kawan ::


" saya rela lepaskan awak demi dia ... saya xnak tengop kawan saya t'seksa ... dia adalah terbaik untuk awak .. " .. kawan atau cinta ??? satu pilihan yang amat sukar untuk kita buat ... kerana kedua-duanya kita sayang ... kawan adalah teman yang sentiasa bersama kita ... cinta atau kekasih hati adalah teman hidup kita ... kedua-duanya kita sayang seperti nyawa kita sendiri ... tapi apa patut kita buat apabila kawan baik kita sendiri jatuh hati pada buah hati kita sendiri .. siapa yang kita pilih ?? ... urm ,, kebiasaan nya ,, semua ini berlaku kerana kawan baik kita tidak mengetahui bahawa kita sedang bercinta dengan si dia ... orang selalu kata ,, kawan baik pasti mengetahui segala-galanya tentang kita ... kerana dia amat rapat dengan kita ... tapi kenapa dia tidak tahu yang si dia adalah buah hati kita ?? ... semua ini mungkin silap kita juga ... kerana kita tidak berterus terang pada kawan baik kita sehingga dia jatuh hati pada orang yang kita sayang ... mungkin kita mempunyai alasan yang kukuh kenapa kita tidak memberitahu pada kawan baik kita yang si dia adalah buah hati kita ... tapi ianya membuatkan kita yang merana ,, sakit hati ,, terluka ... siapa yang patut kita salahkan dalam hal ini ?? ... kawan baik kita ke yang bersalah kerana jatuh hati pada buah hati kita ?? atau buah hati kita yang bersalah kerana dia sendiri tidak mengambil langkah untuk memberi tahu kepada teman baik kita yang dia dan kita adalah sepasang kekasih ... atau si dia bersalah kerana memberi layanan yang begitu mesra kepada kawan baik kita sendiri sehinggakan dia salah faham dengan layanan tersebut ?? atau salah kita sendiri kerana tidak berterus terang dengan kawan baik kita ??
bagi aku ,, tiada siapa yang bersalah dalam hal ini .. sebab perasaan cinta dan sayang datang tanpa kita minta ... tanpa kita sedar .. dan ianya tidak bolesh di elak kan .. tapi kita perlu pandai buat keputusan agar tiada sesiapa pun antara kita yang terluka ... memang sukar untuk buat pilihan ... tapi aku tengop sowang kawan aku ni ,, kuat sangat ... dia masih bolesh tunjuk kan yg dia cam tak ada apa2 je depan kawan baik dia .. sedangkan dia tau ,, yang kawan baik nya juga jatuh hati pada owang yang dia sayang dan dia cintai ... tapi aku tahu ,, semuanya amat pahit dan sakit tuk dia hadapi .. kerana aku jugop pernah lalui nya ... aku harap dia akan terus kuat tuk hadapinya dan semoga dia kuat tuk buat pilihan yang terbaik tuk diri nya .. apa jua pilihan nya ,, aku sokong ... kerana aku tahu dia bagaimana ... apa yang penting ,, jangan lari daripada masalah ini ... kita perlu hadapinya ... kerana sejauh mana pun kita lari ,, pasti ianya akan mengejar dan membayangi kita ... to my lovely frenz ,, don't worry ,, Allah sentiasa bersama kita ... so ,, don't be sad my dear ... la tahzan !!

5 comments:

siti said...

b'sbrlah la syg.. hrpn & impian kelak akn menjadi knyataan...tp 'org' kata, knyataan itu xsama dgn apa yg diimpikan... segalanya hrus diterima....=)

makcik kerepot said...

tanpa keberanian ,, mimpi tidop akan jadi kenyataan

habibi shm said...

xyoh brani2 la eh..haha

makcik kerepot said...

hahaha ...
lau dop berani ,, maka xdop lah istilah " saya suka kamu "

habibi shm said...

'sy suka kamu'???? zmn skrg ni ssh da nk dngr prkataan t... lelaki egoistik..haha bhy stekmen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...