Geng makcik kerepot ^_^

:: saya mau ini bolesh ?? ::

aduyai ,, terasa rindu la plop pada makanan made in kelantan ... hehehe ... agak terliur jugop la bila tengop post cinta siswi ... sudah lama tak menjejak kan kaki di kelantan ... kat sana makanan nye best2 .. teringat plop makan nasi kerabu golok kat sana ... pergh !!! sedap nye ... terutama ayam panggang nye ... pergh !!! mantop !!! memang kesukaan aku la ni ... hehehe ...



.....................................................

2nd menu yang menjadi kegemaran aku bila berada di kelantan adalah chim chum ... pergh !!! walaupun ianya bukan makanan tradisional kelantan ,, tetapi ianya memang sedap ... kat tempat lain ,, agak kurang ckit .. ianya merupakan makanan ala-ala steamboat ... kita bolesh pilih sama ada ingin bakar atau rebus daging, ayam, sotong, isi ketam, fishball, syaur-sayuran dan lain-lain yang dipotong halus. Kemudian cicah dengan sos nye ... sos nye ,, memang the best la ... tak sia-sia la pakcik kerepot bawak aku ke Food Village ni dulu ... mekasih la ye ... kat terengganu ,, ada 1 kedai ni ,, aku pernah try chim chum nye .. tapi tak sesedap yg kat kelantan punye ... sos nye kurang ckit ...



.........................................

kalau bab kuih muih yang made in kelantan ,, yang paling aku suka adalah cek mek molek ... ianya diperbuat daripada ubi keledek yang dicampur dengan tepung gandum dan intinya adalah air gula ... rasanya manis-manis ... sedap !!!


.............................................

sebenarnya teringin jugop nak rasa kuih taik itik .. sebab tak pernah rasa lagi ... hehehe ... apa rasanya ye ... owang kata sedap ... kena try ni ...

saya mau smua nye bolesh ??? wah ,, sedap nya klau dapat makan semua ni balik ... pergh !!! ni yang buat nak ke kelantan as soon as possible after raya ni nanti ... hikhikhk ... nyum !! nyum !!

9 comments:

Fahmi Raazali said...

hehe... xsbr nk ke sn eh... ke nk tggl sn terus :-)

makcik kerepot said...

hehehe ...
tinggal kat sana ?? okey gop tu ..
nnt hari2 leh mkn mknan made in kelantan .. hikhik

FIRDAUS HUSAIN said...

sedak nyo...makane kelate the best...:)

makcik kerepot said...

hehehe ..
tol2 .. mknan kelate the best ..
awk owang kelate ke ??

habibi shm said...

hahahaha nampaknya kamu rindukan "some1" kt kelantan... jom kite p sana nak..... hlgkan tension.wakakaka

makcik kerepot said...

hahaha ...
kamu memahami btol la ..
jom !!

habibi shm said...

dok fhm2 eh..hahahhahaa

makcik kerepot said...

dop faham kena bertanya ..
nnt sesat ..
hahaha ..

makcik kerepot said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...